fbpx

Obuka za održivo sakupljanje komercijalnih vrsta gljiva

Cilj obuke:

Omogućiti polaznicima da savladaju osnove mikologije (nauka o gljivama) uključujući fizionomiju gljiva, raspoznavanje jestivih od nejestivih (otrovnih i uslovno jestivih) i ljekovitih gljiva, vrste staništa, sezone i načine održivog sakupljanja gljiva.

Kome je namijenjena:

Obuka je namijenjena svim zaljubljenicima u prirodu i ljudima koji sakupljanjem gljiva žele ostvariti dodatni prihod za kućni budžet, odnosno u potpunosti se posvetiti sakupljanju gljiva i pripremi sakupljenih gljiva za tržišni plasman. Ova obuka nije namijenjena osobama koje planiraju da se bave komercijalnim uzgojem gljiva.

Šta polaznici dobijaju:

Polaznici će savladati osnove gljivarstva i biti u stanju da samostalno identifikuju najčešće vrste gljiva koje srećemo na prostoru BiH. Takođe, polaznici će naučiti kako da sakupljaju gljive na održiv način kako bi sačuvali staništa u dovoljnoj mjeri za obilnu reprodukciju u narednoj sezoni.

Opšte informacije:

Trajanje – 16 časova teorijskog i pokaznog rada koji se izvode u trajanju od dva cijela dana. Poseban dio obuke se odnosi na još jedan dan terenske obuke i ispit za utvrđivanje stečenog znanja. U redovnom programu – 6 otvorenih termina godišnje. Prvenstveno se održava kao individualna obuka ili „in-house“ u manjoj grupi.
Prijavite se odmah!!!
Obuku izvodi: Agencija Spektar, Bana Milosavljevića 8, Banja Luka

 

Prijava na obuku