fbpx

Pet pravila produktivnosti

Moderna preduzeća ne mogu opstati bez stabilne produktivnosti svojih radnika, što se naročito odnosi na radnike koji se bave intelektualnim i kreativnim radom tzv. radnike znanja. Predstavljamo vam pet pravila produktivnosti koje vam mogu pomoći da bolje razumijete svoje radnike:

Prvo pravilo:

Produktivnost radnika znanja bitno varira od dana do dana. Ove varijacije su potpuno normalne iako za poslodavce mogu biti frustrirajuće. Stoga se produktivnost radnika ne treba posmatrati po danima već kao prosječna produktivnost u dužem periodu. Zato nemojte planirati na osnovu maksimalne produktivnosti svojih radnika, već u skladu s prosjekom. Ne opterećujte dodatno svoje radnike kada nisu maksimalno produktivni jer je to normalno stanje. Razmislite da radnicima ponudite kratak odmor da ‘napune baterije’.

Drugo pravilo:

Više radnih sati znači da će manje biti urađeno. Kad pomislite da je nužno vaše radnike dodatno ‘pritisnuti’ da se stigne s planom ponekad je bolja ideja da baš to ne uradite. Istraživanja pokazuju da radnici griješe u prosjeku za 10% više kad rade 8-satno radno vrijeme i čak 28% kod radnika koji rade 10 sati dnevno. Neka istraživanja pokazuju da su radnici znanja najefektivniji kada rade 35 sati sedmično. Zato razmislite da date svojim radnicima fleksibilno radno vrijeme.

Treće pravilo:

Što napornije radiš manje ćeš uraditi. Radnici znanja se ne mogu natjerati da budu kreativni, da misle britko ili da brzo uče. Zapravo, pod pritiskom se upravo obrnuto dešava kod radnika znanja. Zato razmislite da svoje radnike ili cijeli tim oslobodite nepotrebnog pritiska. Stvorite opušteniju atmosferu i nećete se pokajati. Zapravo, što više vaš posao liči na posao, manja je produktivnost. Malo zabave će čuda napraviti.

Četvrto pravilo:

Zabušavanje može biti dobra stvar. Kod radnika znanja se dešava da jedan zadatak urade bez ‘po muke’, a nekad to liči na mučenje. Stoga je zabušavanje za radnike znanja tačno ono što im je potrebno. Zato pustite svoje radnike znanja da pomalo zabušavaju jer insistiranje da se neki zadatak uradi po svaku cijenu može donijeti samo suprotne rezultate. Ipak, postarajte se da vaši radnici preuzmu odgovornost da će posao završiti kada bude moguće.

Peto pravilo:

Sreća je najbolji podstrekač produktivnosti. Najbolji način da podignete produktivnost kod svojih radnika (znanja) je da se oni osjećaju srećni. Zato se potrudite da vaši radnici znanja budu zadovoljni na poslu – a vi vrlo dobro znate kako to postići.

Na koncu, zapamtite da su moderna pravila produktivnosti prilično nejasna, a najčešće zavise od toga kako se vaši radnici osjećaju određeni dan. Jedini način da saznate šta zaista funkcioniše je da eksperimentišete prije nego što produktivnost ode u debeli minus.