fbpx

Savremeni modeli upravljanja organizacijom – drugačiji način upravljanja

Kako preurediti postojeću organizaciju, koji su načini upravljanja istom i šta zahtijeva savremeno poslovanje samo su neke od tema o kojima se govorilo na seminaru „Savremeni modeli upravljanja organizacijom“ koji je održan u Banjaluci. Seminar je privukao oko 80 učesnika iz raznih gradova, a na seminaru je govorio Miroslav Vukajlović, direktor i vlasnik agencije „Spektar“, koja je organizator događaja. Promjene u postojećim modelima su potrebne, a rezultati tih promjena mogu biti vidljivi veoma brzo, jedna je od poruka seminara.

– Danas je u stvari pokušaj da ovi direktori koji su došli ovdje, a došli su iz različitih gradova. Oni će imati priliku da razumiju koliki potencijal postoji u nekom drugačijem načinu upravljanja. Potencijal je po meni jako veliki i mislim da ne postoji bolja prilika za uanpređenje produktivnosti od drugačijeg premišljanja i implementacije rada organizacije – otkrio nam je Miroslav Vukajlović, direktor i vlasnik agencije „Spektar”.

Učesnici seminara smatraju da su potrebne promjene, i da u BiH ima još mnogo posla kada je u pitanju organizacija. Slažu se da je ovakvih dešavanja potrebno više.

– U svakom slučaju ovakvi seminari su interesantni za područje BiH jer je ovo jedno od najturbulentnijih tržišta u Evropi. Koliko ja znam seminar ovakve vrste u Banjaluci nije održan u zadnjih par godina. Ono sa čim se učesnici mogu upoznati jeste koji su to modeli upravljanja tačnije organizacije smaog preduzeća kako bi se prilagodili novonastalim okolnostima – mišljenja je Dejan Rakita, glavni i odgovorni urednik ELTA TV.
 Moramo raditi promjene. Moramo ako ništa drugo kopirati Zapad, moramo raditi ono što su ljudi već puno bolje uradili od nas. Zaposliti kvalitetne ljude, dati im dobre plaće da bi se i zadržali. Inače nam mladi odlaze vani – rekao je Zdravko Marić, direktor kompanije “Schrack”.Seminar „Savremni modeli upravljanja organizacijom“ podržala je i ELTA 1 HD kao jedan od medijskih pokrovitelja događaja.

Novinar: Jelena Milovanović

Izvor: Srpska Cafe http://www.srpskacafe.com/2016/04/savremeni-modeli-upravljanja-organizacijom-drugaciji-nacin-upravljanja-video/