fbpx

Drugi Business café u Banja Luci

miroslav_foto_4Qo.jpg

Miroslav Vukajlović, Agencija Spektar

2017-06-09 14:33:49

Magistar ekonomije, direktor Agencije Spektar od osnivanja 2001.godine. Više od 20 godina iskustva u upravljanju organizacijama, 15 godina rada u ulozi poslovnog savjetnika. Specijalistička znanja iz oblasti upravljanja promjenama, reinženjeringa, razvoja ljudskih resursa. Iskustvo stekao i u projektovanju rješenja kako do novih radnih mjesta, kao i u razvoju individualnih kompetencija u cilju lakšeg i bržeg zapošljavanja.

Na temu: „Kako pronaći i zadržati vrhunske zaposlenike“, gospodin Vukajlović je iznio korisne savjete na osnovu dugogodišnjeg iskustva u upravljanju ljudskim resursima. Istakao je da su kompetencije svakog pojedinca koje se stiču kroz neformalno obrazovanje i usavršavanje ključne za postizanje konkurentnosti na tržištu rada.Rad, zalaganje i upornost, ali prvenstveno rad na sebi dovode do željenih rezultata kada su zaposleni u pitanju. Poslodavci bi, po njegovom mišljenju trebali vršiti stručniji odabir radnika, obuku i izgraditi bolji sistem nagrađivanja i motivacije.

Istakao je ulogu HR menadžera i njihov nezavidan položaj u našim kompanijama, jer nisu uključeni u donošenje bitnih odluka organizacije, posebno onih koji se direktno tiču zaposlenika.

Gospodin Vukajlović je veoma optimističan po pitanju vremena za pokretanje sopstvenog biznisa u Bosni i Hercegovini i tvrdi da je sada pravi trenutak za sve one koje žele ući u preduzetničke vode, a mladim ljudima poručuje da budu hrabri, uporni i iskoriste sopstveni potencijal.

 

Izvor: http://businesscafebh.com/content/miroslav-vukajlovic-agencija-spektar/482