fbpx

Da li je ovo vrijeme za pokretanje sopstvenog biznisa ?

 

Poslovati kao preduzetnik na prostoru BiH koji je označen u izvještaju Evropske komisije kao najgori za razvoj preduzetništva u Evropi, veoma je teško.

Ako nas pitate, mi mislimo da je uvijek pravo vrijeme za pokretanje sopstvenog biznisa. Samo pod jednim uslovom, da ste dovoljno motivisani za jednu takvu avanturu.

Bez obzira na poteškoće, (kada i gdje je lako biti uspješan?) nikada nije bilo više šansi da uspijete kao preduzetnik. Svi smo svjedoci posljednjih desetak godina, da neki novi preduzetnici, biznisi, preuzimaju primat na svjetskom ali i lokalnom tržištu.

Zajedničke karakteristike tih uspješnih preduzetnika, ideja, bile su: vrednoća, upornost i nepokolebivost u stremljenju ka definisanom(im) cilju(evima) (detaljano poznavanje onoga čime su se trebali baviti bila je prednost, ali ne i razlog uspjeha).

Kada odlučite čime ćete se baviti, za početak pokrenite se, naoružajte samodisciplinom, spremite na udarace i pripremite da uzvraćate još jače, naučite da motivišete sebe i druge, izgrađujte vaš karakter (radite na sebi), razvijajte empatiju, ličnu kulturu, vrijednosne poglede, sve pobrojano, sabrano, označiće vaš potencijal za preduzetništvo.

 

Ne zaboravite da živimo u najboljem vremenu do sada, svi koji imaju želju i motivaciju za preduzetništvom DOBRO DOŠLI. Čekamo vas da sarađujemo.
Autor: MR Miroslav Vukajlović