fbpx

IT stručnjake rezervišu već na fakultetu

Direktor agencije za posredovanje pri zapošljavanju “Spektar” Miroslav Vukajlović ističe da pomama za radnicima u IT industriji vlada unazad deset godina i naglašava da statistički podaci agencija za oglašavanje poslova nisu validan pokazatelj potražnje u IT sektoru. On ocjenjuje da je stvarna potražnja mnogo veća, jer biznis sektor u velikoj mjeri do traženih informatičkih eksperata dolazi putem preporuka.

– Ljudi u toj branši imaju svoje platforme preko kojih potražuju radnike i tu je mnogo veća jagma nego putem posrednika u zapošljavanju. IT kompanije su takođe aktivne i na elektrotehničkim fakultetima gdje “love” studente dajući im stipendije i rezervišući tako kadar za sebe – rekao je Vukajlović i dodao da se podjednako traže radnici bez iskustva, ali i oni na senior pozicijama.

Objasnio je da je do velike ponude radnih mjesta u ovoj oblasti došlo jer su pojedine domaće firme u IT industriji izrasle u ozbiljne kompanije međunarodnog značaja koje svakodnevno povećavaju promet usluga.

 

Cijeli članak možete pročitati putem linka: http://www.glassrpske.com/drustvo/vijesti/IT-strucnjake-rezervisu-vec-na-fakultetu/lat/243104.html