fbpx

Zapošljavanjem žena starijih od 45 godina poslodavci bi kratkoročno i dugoročno profitirali

Da li među tražiocima posla koji se vama obrate ima žena preko 45 godina? Možete li nam navesti nekoliko slučajeva?

Na konkurse Agencije Spektar se u kontinuitetu obraćaju između ostalih kandidata i žene starije od 45 godina. Konkursi na koje se najviše prijavljuju su administrativni poslovi, poslovi knjigovodstvene prirode, razni menadžerski konkursi, poslovi za rad u proizvodnji, pomoćni poslovi u kuhinji, poslovi održavanja i čišćenja, poslovi čuvanja djece, njege odraslih, … .

 

Pretpostavka je da su ove žene slabije zapošljive. Da li postoje neke zajedničke karakteristike ove populacije zbog kojih nisu interesantne poslodavcima ili se radi o starosnoj diskriminaciji?

U principu su lica starija od 45 godina manje interesantna poslodavcima u odnosu na mlađe osobe. Za mnoge poslove je to razumljivo i opravdano. Ipak imamo i drugačijih primjera, jedan dio poslodavaca smatra da su lica starija od 45 godina njima prihvatljivija zbog razvijenih radnih navika, lične kulture koju ta i starija generacija imaju u odnosu na mlađu populaciju.

 

Šta možete savjetovati ovim ženama kako bi bile uspješnije na tržištu rada?

Žene su ravnopravan dio tržišta rada i za njih važe ista pravila kao i za ostale učesnike. Moraju se prilagođavati zahtjevima tržišta, razumjeti potrebu za stalnom nadogradnjom ličnih znanja i vještina, odnosno podizanja individualne konkurentnosti, samo tako će imati priliku da dođu do željenog posla.

 

Da li biste poslodavcima preporučili zapošljavanje žena zrelije dobi i zbog čega?

Svakako da bih preporučio zapošljavanje pod uslovom da žena, odnosno kandidatkinja ispunjava tražene uslove radnog mjesta. Poslodavci bi u ovakvim radnim angažmanima kratkoročno i dugoročno profitirali. Ako znamo da će osobama starijim od 45 godina trebati još jedan značajan period rada do penzije, da su te osobe lojalnije u odnosu na mlađe, najčešće emotivno zrelije što je veoma važno u mnogim situacijama na radnom mjestu, najčešće razvijenih radnih navika, ne vidim razlog zašto bi neko diskriminisao ovu populaciju prilikom zapošljavanja.

 

mr Miroslav Vukajlović, Direktor agencije Spektar