fbpx

Dan zapošljavanja Laktaši

Projekat “Jačanje lokalnog partnerstva za unapređenje tržišta rada i povećanje zaposlenosti“ koji je finansiran od Evropske unije, implementiraju Međunarodna organizacija rada (ILO) sa lokalnim projektnim partnerima LIR Evolucija, JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Opština Laktaši, JU Škola učenika u privredi, PZ „Krajinamed“ i Agencija Spektar 24. maja 2018. godine organizuje “Dan zapošljavanja Laktaši” sa početkom u 11 časova u SD Laktaši.

 

Događaj će na jednom mjestu okupiti različite aktere na tržištu rada: predstavnike kompanija koja imaju potrebe za zapošljavanjem, nezaposlena lica ili lica koja traže zaposlenje, učenike završnih škola u privredi koji se spremaju za tržište rada, kao i lokalnu upravu koja je najviše zainteresovana za zadovoljstvo svih pomenutih ciljnih grupa.

Uvijek postoji potreba za zapošljavanjem radnika, pogotovo konkurentnih na tržištu, bilo gdje i bilo kada, pa i u vremenu u kojem se trenutno nalazimo. Jedan od problema zbog čega se ne dešava novo zapošljavanje svakako je i loša komunikacija zainteresovanih strana. Upravo organizacijom ovog događaja, biće pružena mogućnost svim stranama da javno iskažu svoje interese i predstave otvorene radne pozicije s jedne strane i svoja znanja i mogućnosti sa druge strane.

U okviru “Dana zapošljavanja Laktaši”, učesnicima smo pripremili posebno isplanirane radionice sa sljedećim tematskim cjelinama:

  • Okrugli sto sa poslodavcima na temu „Zeleno preduzetništvo, prednosti i potrebe”,
  • Radionicu za poslodavce, srednji i visoki menadžment  „Kako unapređivati produktivnost organizacije bez finansijskih ulaganja“,
  • Radionicu za nezaposlene „Kako uspješno tražiti posao“,
  • Radionicu za učenike „Pripremi se pravovremeno za tržište rada“.

Više informacija o događaju pronađite na www.laktasi.net, www.agencijaspektar.com ili www.lir.ba .

Nadamo se Vašem dolasku.

Organizatori