fbpx

Poslodavci u Laktašima ponudili posao za više od 350 radnika

Više od 20 poslodavaca sa područja opštine Laktaši ponudilo je više od 350 radnih mjesta učesnicima manifestacije “Dani zapošljavanja Laktaši”, prenosi BiznisInfo pozivajući se na Srnu.

Između ostalog, riječ je o poslovima radnika u proizvodnji, skladištara, montažera, kontrolora, vozača, inženjera mašinstva, građevine i ostala radna mjesta, saopšteno je iz Opštine Laktaši.

– Ovo je veoma značajan događaj za našu opštinu, jer smo se potrudili da uz dobru praksu pomognemo i privrednicima, a i onima koji traže posao, da se fokusiramo na kadar koji je najpotrebniji našem tržištu, a svi zainteresovani imali su priliku da direktno sa poslodavcima razgovaraju o ponuđenim poslovima – rekao je načelnik Opštine Laktaši Ranko Karapetrović.

Predstavnik agencije LIR Evolucija Slaviša Jelisić rekao je da je cilj da zajedno sa ostalim partnerima poboljšaju uslove za zapošljavanje.
– Tako organizujemo i obuke koje pomažu nezaposlenim licima da steknu vještine koje se traže na tržištu rada – rekao je Jelisić.

U okviru manifestacije “Dani zapošljavanja Laktaši” organizovane su posebno isplanirane radionice za nezaposlene, učenike srednjih stručnih škola, kao i za poslodavce, prenosi BiznisInfo.

Manifestaciju su organizovali Opština Laktaši i LIR Evolucija, u saradnji sa Agencijom Spektar, te partnerima Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske, Pčelarskom zadrugom Krajinamed i Školom učenika u privredi Banjaluka, a u okviru projekta “Jačanje lokalnih partnerstava za unapređenje tržišta rada i povećanje zaposlenosti” kojeg finansiraju EU i Međunarodna organizacija rada.
Link ka članku: Ekapija