fbpx

Četiri razloga zbog kojih niste dobili posao iako ste stigli do poslednjeg “kruga”

Traženje posla je naporno, naročito ukoliko prolazite krugove intervuja i testova, a onda vas redovno u poslednjem odbiju. Morate da shvatite da na to utiču različite okolnosti. Nekada nije problem “do vas”, ali trudite se da uvijek nešto naučite i poboljšate za slijedeći razgovor za posao.

Ovo su četiri razloga zbog kojih vam nisu dali ponudu za posao:

1. Bili ste odlični, ali neko drugi je bio bolji

Opet ste stigli do poslednjeg kruga, ali vas odbiju. Možda ste zaista bili odlični u svim testovima, možda ste bili odlični i na razgovoru, ali treba da shvatite da je u poslednjem krugu intervjua konkurencija najveća i da detalji odlučuju između kandidata. Čestitajte sebi jer ste stigli do poslednjeg kruga.

2. Niste se pravilno pozicionirali

Razmišljajte o poslovnom intervjuu kao o tržištu. Morate da ubijedite kompaniju zašto baš vas da “kupi”. Intervju nije vrijeme da budete skromni, već da se ponosno promovišete.

3. Niste bili kvalifikovani

Možda nije u pitanju da ste potpuno nekvalifikovani za taj posao, već da niste imali odgovarajući skup znanja i vještina za tu poziciju. Obavezno razmišljate za koje poslove i koje pozicije se prijavljujete.

4. Rezime vam nije dovoljno dobar

Rezime je prva “slika” koju poslodavac dobija o vama. U rezimeu moraju da stoje sve vaše prednosti i on treba da vas istakne. Treba da “radi” za vas.

Izvor: Forbes