fbpx

Osvrt na Dan zapošljavanja Laktaši

Kroz projekat “Jačanje lokalnog partnerstva za unapređenje tržišta rada i povećanje zaposlenosti“ koji je finansiran od Evropske unije, a implementirala Međunarodna organizacija rada (ILO) sa lokalnim projektnim partnerima LIR Evolucija, JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Opština Laktaši, JU Škola učenika u privredi, PZ „Krajinamed“ i Agencija Spektar, 24. maja 2018. godine organizovali su “Dan zapošljavanja Laktaši“ koji se odvijao u Sportskoj dvorani u Laktašima.

Ovaj događaj koji je organizovan po prvi put na prostoru opštine Laktaši, na kojem su bili okupljeni različiti akteri na tržištu rada: predstavnici kompanija koji su imali potrebu za zapošljavanjem, nezaposlena lica ili lica koja su tražila zaposlenje, učenike završnih škola u privredi koji se spremaju za tržište rada, dao je pozitivne rezultate.

Jedan od primjera je i naša sugrađanka Željka Gavrić, koja je, kako kaže “sasvim slučajno”, došla do informacija o “Danu zapošljavanja” u Laktašima.


Željka je po zanimanju diplomirani turizmolog, ali nikad nije radila u struci. Nakon 11 godina koje je provela radeći kao trgovac, dobila je priliku da se okuša i u svom domenu, konkretno u hotelu “San” u Laktašima.
Na pitanje kako je na novom radnom mjestu, Željka kaže: “Izuzetno sam zadovoljna. Iako ovaj posao nosi veliku odgovornost, uslovi rada kao i radne kolege koji su me prihvatili kao da sam oduvijek ovde, razlog su za moje zadovoljstvo. Veliku zahvalnost dugujem direktorici Mirjani Čomić, koja mi je ukazala povjerenje i pružila šansu, da kao početnik, i neko ko nema isktustva u struci, postanem dio tima hotela “San”. Iskreno, nisam očekivala da će posjeta “Danu zapošljavanja” dati ikakve rezultate, motiv mi je bio da samo provjerim ponudu i potražnju na našem području, ali eto imala sam sreću da na štandu hotela “San” pronađem baš ono što sam godinama čekala.”

Izvor: DAN ZAPOŠLjAVANjA OPŠTINE LAKTAŠI