fbpx

3. SAJAM ZAPOŠLjAVANjA BANjA LUKA 2018

Gradska razvojna agencija Banja Luka, u saradnji sa Odjeljenjem za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Gradske uprave Banja Luka i Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske organizuje „SAJAM ZAPOŠLjAVANjA-BANjA LUKA 2018“ s ciljem promocije zanimanja i zapošljavanja koji će se održati 24.10.2018. godine u sportskoj dvorani „Obilićevo“, od 11:00 do 19:00 časova.

Na sajmu će biti ukupno 50 izlagača, od čega 40 preduzeća koja traže kvalifikovanu radnu snagu, ali i agencije za posredovanje pri zapošljavanju, obrazovne institucije, ustanove za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju, te predstavnici bankarskog sektora i drugi.

Cilj ovogodišnjeg sajma je promocija zanimanja i slobodnih radnih mjesta uz uspostavljanje direktnih kontakata sa tražiocima posla uz maksimalno angažovanje organizatora na animiranju potencijalne radne snage.
Kao i prethodne godine, očekuje se veliki broj ponuđenih radnih mjesta (oko 300 otvorenih radnih mjesta) iz različitih privrednih sektora drvo, metal, prehrana, IKT-a, građevinarstva, tekstila, obuće, kože i ostalih. Preduzeća učesnici sajma imaju potrebu za radnicima raznih profila, naročito: građevinski radnici, mašinski tehničari, CNC operateri, vozači, šivači, inženjeri arhitekture, mašinstva, programeri, web dizajneri, pekari, zidari, električari, trgovci, administrativni radnici, operateri u pozivnom centru itd,.

Novina na ovogodišnjem sajmu je promocija deficitarnih zanimanja gdje će srednje škole prezentovati smjerove stručnog obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih škola kako bi ih animirali da se opredjele za iste.

U sklopu sajma biće održana i panel diskusija gdje će se diskutovati o nekoliko aktuelnih tema u rastućem IT sektoru.
Učešće na sajmu je besplatno, a za sve učesnike sajma biće obezbijeđeni štandovi kako bi što bolje predstavili svoja preduzeća, proizvode i usluge, kao i uslove za rad, što će biti i medijski adekvatno propraćeno.

Raspored aktivnosti:

10.45-11.00 Izjave za medije

11.00-11.15  Otvaranje Sajma, uvodna riječ dobrodošlice

Predstavnik Grada Banja Luka
Predstavnik Gradske razvojne agnecije
Predstavnik Zavoda za zapošljavanje

12.00-13.30 Panel diskusija „Budućnost obrazovanja za kreiranje perspektivnih kadrova IT sektora

g-din. Aleksandar Čičić (Robokids), moderator
g-đa. Tatjana Vučić (Bit Alliance), panelista
g-din. Miroslav Matić (East Code), panelista
g-din. Dušan Tubić (JU Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ Banja Luka), panelista
g-din. Željko Grbić ( Gimnazija Banja Luka), panelista

13.30-14.30 Radionica “Trendovi u zapošljavanju” – predavač g-din. Miroslav Vukajlović Agencija Spektar

  • Nova dimenzija tržišta rada, sve veći odlazak radne snage sa ovih prostora.
  • Kako će funkcionisati organizacije u uslovima manjeg broja potencijalnih saradnika?
  • Šta može učiniti poslodavac da spriječi odlazak saradnika, odnosno kako motivisati radnika da pruži maksimalni potencijal na radnom mjestu?
  • Rad kod nas ili u inostranstvu, šta dobijam, a šta gubim?
  • Kako prepoznati pravu šansu za poslom, odnosno ispregovarati najbolje uslove?

19:00 – Zatvaranje sajma

Izvor: https://www.facebook.com/events/1162473010557422