fbpx

Najtraženiji poslovi u administraciji, trgovini, hotelijerstvu i menadžmentu

Agencija Spektar je u prvih sedam mjeseci 2019.godine, na sajtu www.agencijaspektar.com objavila 358 oglasa za posao, na kojima je bilo upražnjeno više hiljada otvorenih radnih mesta.

Ilustracija poslova

Najtraženiji poslovi bili su u administraciji, menadžmentu, hotelijerstvu, trgovini.
Najviše prijava (preko 100 kandidata po jednom konkursu) bilo ja u oglasima za posao recepcionera, trgovca, fakturanta, administrativnog radnika, sekretaricu … .

Takođe veliki broj prijavljenih bilo je na konkursima za posao hostese, prodajnog predstavnika, HR menadžer-a, … .

Najmanje prijavljenih bilo je na na oglasima za posao bravara, mesara, automehaničara, električara, zavarivača, tapetara, prevodioca (za mađarski, holandski, odnosno švedski jezik), optometristu, UXUI desinger-a,.. .

Prosječan broj prijavljenih kandidata po jednom objavljenom oglasu za posao u posmatranom periodu iznosio je 14 kandidata.

Ukupan broj oglasa za posao u odnosu na 2018. godinu se blago povećao, a otprilike je na nivou 2017. godine koja je bila rekordna po broju oglašenih konkursa za posao.

Primjetno je da se u poslednje vrijeme manje lica prijavljuju na konkurse za KV zanimanja, kao i razne NK i PK poslove. Za sezonske poslove bilo je manje zainteresovanih nego prethodnih godina.

Izvor: Agencija Spektar